dissabte, 27 de febrer del 2016

Dades 27 de febrer de 2016

La nit anterior hem tingut un episodi de pluja que ha estat general i que ha afectat tot el país de sud cap a nord i que s'ha acabat a primera hora del matí, amb precipitacions que han estat de neu a cotes baixes de les comarques de ponent, i molt més altes a la resta del país. Després hem tingut unes hores de treva, i a partir del final del matí, i sobretot ja durant la tarda s'han desenvolupat nuvolades arreu i que han començat a deixar ruixats acompanyats amb calamarsa i neu, i que almenys fins el moment han estat més abundants cap al sud. La previsió per la propera nit indica que la pertorbació encara estarà aprop nostre, i que la inestabilitat es pot continuar manifestant en forma de ruixats, calamarsades i nevades localment una mica intenses però amb molta irregularitat. Demà la depressió ja s'allunya a poc a poc i, si bé el temps no s'estabilitza encara, sí que la inestabilitat serà menor i les precipitacions més aillades. De cara a principis de la setmana vinent,el temps ja serà més estable i la temperatura tirarà cap amunt.

Les màximes d'avui han anat entre els 4 i 9ºC, i les mínimes entre 0 i 4ºC, amb humitat elevada, visibilitat regular i vent de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  7,2ºC
T. Mínima:   0,5ºC
Precipitació: 22,5 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   7,8ºC
T. Mínima:    0,9ºC
Precipitació: 19,4 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      7,0ºC
T. Mínima:       1,0ºC
Precipitació:    23,1 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      4,8ºC
T. Mínima:      -0,4ºC
Precipitació:   20,7 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      9,4ºC
T. Mínima:       4,1ºC
Precipitació:   18,3 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:       8,2ºC
T. Mínima:       -0,2ºC
Precipitació:    18,3 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:       7,9ºC
T. Mínima:        0,4ºC
Precipitació:    11,8 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:      6,6ºC
T. Mínima:       0,3ºC
Precipitació:   15,1 mm
Fenomens observats:pluja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada