dimecres, 24 de febrer del 2016

Dades 24 de febrer de 2016

El dia ha estat tranquil, amb algunes boires i boirines a primera hora del matí i bandes de núvols alts que avançaven de ponent a llevant. A partir de mig matí s'han anat obrint clarianes, i a migdia el cel ja era gairebé serè arreu. A la tarda han començat a entrar núvols per ponent que eren l'avançada de la pertorbació que ens afectarà demà. La propera nit es taparà del tot i cauran alguns ruixats febles, amb temperatures mínimes que seran en conjunt una mica més altes. Demà tindrem núvols i alguna pluja a primera hora, aclarint a migdia i la tarda i amb vent que girarà a mestral, amb cops moderats. Divendres tindrem més fred, amb sol al matí i ràpid augment dels núvols al migdia i tarda i amb pluges entrant pel Pirineu occidental i ponent de cara al vespre.La nit de divendres a dissabte les pluges s'estendran i seran moderadament intenses, amb cota de meu cada cop més baixa. Dissabte tindrem inestabilitat acusada amb precipitacions que cauran a molts punts, i la neu arribarà a l'altiplà en quantitats moderades. La quantitat i durada de les precipitacions dependrà de la posició final de la pertorbació.

Les màximes s'han mogut entre els 12 i 17ºC,i les mínimes entre els 4 i -1ºC,amb inversió tèrmica. La humitat ha estat moderada, la visibilitat bona tret de primera hora del dia, i el vent ha bufat fluix de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 13,3ºC
T. Mínima:   2,0ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   13,6ºC
T. Mínima:    1,1ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     14,6ºC
T. Mínima:       0,8ºC
Precipitació:    0,0 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     12,1ºC
T. Mínima:       3,3ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     17,3ºC
T. Mínima:       2,6ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      14,3ºC
T. Mínima:        3,9ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      15,1ºC
T. Mínima:       -0,7ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:     13,1ºC
T. Mínima:       2,6ºC
Precipitació:    0,0 mm
Fenomens observats: rosada, boirina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada