diumenge, 14 de febrer del 2016

Dades 14 de febrer de 2016

Durant la nit i matinada s'han produït ruixats, que en general han estat més extensos i abundants del que es preveia en un primer moment. A primera hora de dia tot això ja s'ha allunyat i ha quedat un matí ben serè. A partir de migdia el cel s'ha anat ennuvolant per l'acostament d'una bossa freda i s'han iniciat precipitacions per l'extrem sud, així com al nord-est del país, localment intensos i amb tempesta però molt irregulars. La propera nit podrien caure ruixats dispersos, més freqüents al sud i est, i en forma de neu a cotes no gaire altes, d'uns 600-800 m, ja que ens entra una glopada d'aire fred. Demà les precipitacions s'allunyaran i tindrem un dia fred i ventós, tret del vessant nord pirinenc en que les nevades podran anar caient. Aquesta tònica de temps fred i sec es podrà perllongar part de la propera setmana, sembla que amb temperatures més altes a finals de setmana.

Les màximes d'avui han anat entre els 9 i 15ºC, i mínimes entre els 5 i 8ºC, amb bona visibilitat, baixa humitat i vent moderat amb cops forts sobretot al matí i migdia, i més fluix a la tarda de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 11,2ºC
T. Mínima:   5,0ºC
Precipitació: 2,3 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  12,1ºC
T. Mínima:    4,5ºC
Precipitació: 2,9 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     12,0ºC
T. Mínima:       5,4ºC
Precipitació:    8,9 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      8,9ºC
T. Mínima:       4,1ºC
Precipitació:    0,3 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     14,5ºC
T. Mínima:       7,6ºC
Precipitació:    0,1 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      11,7ºC
T. Mínima:        6,0ºC
Precipitació:     0,1 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      12,7ºC
T. Mínima:        6,8ºC
Precipitació:     1,6 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:     10,4ºC
T. Mínima:       5,1ºC
Precipitació:    2,0 mm
Fenomens observats: pluja, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada