dissabte, 14 de març del 2015

Dades 14 de març de 2015

La jornada ha començat amb cel tapat de núvols alts i mitjos provocats per un front que ha entrat des del nord-oest, però ràpidament s'ha allunyat i ha quedat un matí força assolellat.  A partir de migdia i degut a un embossament d'aire fred en alçada s'han format nuvolades al Prepirineu que han anat avançant cap al sud deixant ruixats amb pluja i calamarsa que, a les zones més altes s'han transformat en neu, arribant fins i tot a emblanquinar una mica a les zones més altes. Un cop s'han allunyat els ruixats, els núvols es trenquen ràpidament quedant una nit serena i que tornarà a ser freda i amb glaçades freqüents a l'interior. Demà tindrem núvols i clarianes, ambient fred i nous ruixats al nord a la tarda. De cara a la setmana vinent, sembla que el temps inestable serà el protagonista, amb possibilitat de pluja i ambient fred.

Les temperatures màximes del dia s'han mogut entre els 8 i 14ºC, i les mínimes entre els 2 i -2ºC, amb vent fluix de mestral, humitat baixa i bona visibilitat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   10,1ºC
T. Mínima:    -1,4ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   9,4ºC
T. Mínima:   -1,3ºC
Precipitació:   0,5 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      11,5ºC
T. Mínima:       -1,5ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      8,4ºC
T. Mínima:      -0,8ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     14,1ºC
T. Mínima:       2,5ºC
Precipitació:   3,1 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     11,1ºC
T. Mínima:       1,1ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     11,6ºC
T. Mínima:      -1,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:  9,8ºC
T. Màxima: -0,9ºC
Precipitació:  2,0 mm
Fenòmens observats: pluja, aiguaneu, neu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada