dissabte, 9 de juliol del 2016

Dades 9 de juliol de 2016

Avui hem tingut una jornada de temps plenament estable, amb cel serè a tot el país bona part del dia i tant sols amb alguna nuvolada poc important que s'ha format a la tarda al Pirineu i que no ens ha portat precipitacions. La situació general ve dominada per un anticicló que estabilitza el temps i per l'entrada d'una massa d'aire càlida a tots els nivells que s'ha iniciat avui, i que arribarà al seu màxim entre demà i dilluns. La propera nit serà serena i amb mínimes més altes, i demà tornarem a tenir un dia tranquil i molt serè, amb sol implacable i temperatura de dia que s'enfilarà una mica més, assolint-se valors propers o superiors als 35ºC a molts punts de l'interior, i fins i tot més a ponent. Dilluns tot continua igual, amb sol arreu i calor molt intensa, i serà dimarts quan la massa d'aire càlid s'allunyaria a poc a poc i les temperatures començaran a baixar. Aquesta baixada es farà més notable entre dimecres i divendres de la propera setmana.

Les màximes d'avui han anat entre els 32 i 36ºC a la nostra zona, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 15 i 20ºC, i amb marcada inversió tèrmica a primera hora. La humitat ha estat baixa, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix en règim de marinades.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  33,9ºC
T. Mínima:   16,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   33,4ºC
T. Mínima:    17,4ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   35,4ºC
T. Mínima:    14,9ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    32,1ºC
T. Mínima:     18,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     36,2ºC
T. Mínima:      16,7ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      34,3ºC
T. Mínima:       19,0ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      35,0ºC
T. Mínima:       14,8ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    32,9ºC
T. Mínima:     20,0ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada