dimecres, 20 de juliol del 2016

Dades 20 de juliol de 2016

El dia ha començat com ahir, amb cel serè arreu i pràcticament sense ni un núvol. A partir de mig matí han entrat núvols alts i mitjos per ponent i que a migdia ja han tapat el cel. A primera hora de la tarda ens ha passat una petita línia d'inestabilitat que ha comportat fortes ventades de mestral a ponent i algunes precipitacions molt febles de pluja barrejada amb fang. La propera nit podrien tornar a caure alguns ruixats, i de cara a demà tindrem alguns núvols i clarianes amb temperatura encara alta però més baixa que avui, i no es descarta algun lleu ruixat a la tarda. Divendres augmenta una mica la possibilitat de xàfecs i algunes tronades de tarda, i la temperatura baixarà una mica més. Pel cap de setmana s'espera temps més aviat tranquil i temperatures suaus de nit i moderadament altes de dia.

Les màximes d'avui han baixat a la zona oest i en canvi han pujat a l'est, i s'han mogut entre els 32 i 37ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 14 i 20ºC, amb mala visibilitat, baixa humitat i vent de direcció i intensitat molt variades. A destacar les ventades de primera hora de la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  34,3ºC
T. Mínima:   16,4ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   34,9ºC
T. Mínima:    18,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   35,0ºC
T. Mínima:    14,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    31,7ºC
T. Mínima:     17,3ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     37,3ºC
T. Mínima:      13,6ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      33,6ºC
T. Mínima:       20,2ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      35,4ºC
T. Mínima:       15,8ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    32,8ºC
T. Mínima:     17,4ºC
Precipitació:  inapreciable
Fenomens observats: calitja, pluja de fang

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada