divendres, 29 de juliol del 2016

Dades 29 de juliol de 2016

La jornada ha estat molt estable fins a migdia, amb sol a tot el país i tant sols amb algun núvol baix al litoral, mentre que a la tarda han crescut nuvolades al Pirineu que puntualment han deixat ruixats, i per altra banda han entrat núvols per ponent que són restes de les tempestes que s'han format a l'Aragó. La propera nit serà càlida i amb intervals de núvols alts i mitjos sense precipitacions, mentre que demà tindrem domini del sol amb calitja i una certa mala visibilitat, i com avui a la tarda es podria desenvolupar alguna nuvolada al Pirineu amb risc d'alguna tronada, sembla que poc important. Demà el més important però serà la calor, que demà s'intensifica encara més i farà que els valors superin els 35ºC a la nostra zona, i els 40ºC als punts més càlids. Diumenge continua la situació similar però potser la calor començaria a afluixar, i de cara a la setmana vinent sembla que el temps seria tranquil amb calor força normal, almenys els primers dies de la setmana.

Les màximes d'avui han pujat de forma clara, amb valors entre els 31 i 37ºC, i mínimes entre els 15 i 18ºC. La humitat ha estat moderada, la visibilitat més aviar dolenta i el vent ha bufat fluix i de direcció variable, amb predomini del component sud.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  35,0ºC
T. Mínima:   16,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   35,2ºC
T. Mínima:    17,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   36,1ºC
T. Mínima:    15,2ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    31,2ºC
T. Mínima:     16,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     33,9ºC
T. Mínima:      16,3ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      34,9ºC
T. Mínima:       17,6ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      36,6ºC
T. Mínima:       16,1ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    33,8ºC
T. Mínima:     17,6ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: boirina, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada