dijous, 7 de juliol del 2016

Dades 7 de juliol de 2016

El dia ha estat dominat per una massa d'aire molt càlid que ha portat temperatures altes i bandes de núvols alts i mitjos i que sobretot ens han afectat a la tarda, mentre que el matí era assolellat. La situació ve dominada per un petit embossament fred a l'oest de la península que provoca inestabilitat i tempestes en aquella zona i en canvi a nosaltres ens arriba una massa d'aire molt càlid que arrenca del nord d'Àfrica. De moment res canvia i la propera nit seguirem amb cel més aviat ennuvolat, fet que provocarà que les mínimes de la propera matinada en molts casos no baixin dels 20ºC. Demà tindrem un dia mig ennuvolat, amb calor marcada de dia i alguns ruixadets a la tarda al Pirineu. Dissabte el temps serà més assolellat, tot i que encara amb alguns núvols i amb calor que s'intensifica una mica més, i diumenge i dilluns la calor arribarà al seu màxim,amb força valors per sobre dels 35ºC. A partir de dimarts sembla que la calor afluixaria.

Les màximes d'avui han estat més altes, amb valors entre els 32 i 36ºC, i mínimes entre els 15 i 18ºC. La humitat ha estat baixa, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix del sud.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  34,9ºC
T. Mínima:   16,5ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   35,3ºC
T. Mínima:    18,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   36,1ºC
T. Mínima:    15,9ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    32,7ºC
T. Mínima:     16,5ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     34,9ºC
T. Mínima:      16,2ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      34,7ºC
T. Mínima:       18,1ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      36,2ºC
T. Mínima:       15,9ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    33,5ºC
T. Mínima:     18,2ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada