dijous, 21 de juliol del 2016

Dades 21 de juliol de 2016

El dia ha començat amb restes de núvols de la petita pertorbació que ens va afectar ahir i que ens va deixar alguns ruixats molt febles i en forma de fang. Al llarg del matí aquests núvols s'han desfet pràcticament del tot i a la tarda han tornat a entrar bandes de núvols prims des de ponent, a part d'alguna nuvolada que ha crescut al Pirineu. La propera nit tornarà a ser força càlida i amb alguns intervals de núvols, mentre que demà ens arriba un embossament d'aire fred en alçada més actiu i que ens portarà ruixats i tronades a la tarda que començaran pel Pirineu i que aniran baixant de nord-oest a sud-est al llarg de la tarda, escombrant bona part del país i sent localment una mica fortes, tot i que molt irregulars. A la nit aquestes tempestes s'aniran allunyant cap a l'est a la vegada que entrarà el vent de mestral amb una clara refrescada. Dissabte tindrem un dia més tranquil, amb encara algun ruixat de tarda a zones de muntanya i algunes tempestes a primera hora prop del mar. Dissabte les temperatures màximes baixaran de forma clara. Diumenge tindrem un temps estable, amb domini del sol i temperatura que començarà a pujar de forma suau. Sembla que la setmana vinent serà assolellada i moderadament càlida, amb calor normal per l'època.

Les màximes d'avui han anat entre els 31 i 35ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 16 i 21ºC,amb baixa humitat, mala humitat degut a la calitja i vent fluix a moderat de sud-est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  32,3ºC
T. Mínima:   17,8ºC
Precipitació:  0,2 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   34,4ºC
T. Mínima:    19,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   34,9ºC
T. Mínima:    16,6ºC
Precipitació:  0,3 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    30,7ºC
T. Mínima:     20,6ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     32,1ºC
T. Mínima:      18,8ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      34,2ºC
T. Mínima:       19,7ºC
Precipitació:     0,1 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      35,1ºC
T. Mínima:       17,7ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    31,8ºC
T. Mínima:     20,6ºC
Precipitació:  0,2 mm
Fenomens observats: calitja, pluja de fang

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada