diumenge, 10 de juliol del 2016

Dades 10 de juliol de 2016

El dia s'ha caracteritzat per l'estabilitat absoluta i el sol, tot i que a la tarda han crescut nuvolades al Pirineu que han deixat alguna tronada aillada. Continuem dins la massa d'aire càlid africana que ens domina plenament, i la propera nit tornarà a ser càlida, fins i tot més que l'anterior i amb diverses mínimes que no baixaran dels 20ºC. Demà tindrem un dia semblant al d'avui, amb sol arreu al matí i algunes tempestes a la tarda al Pirineu, més extenses que les d'avui, i fins i tot alguna podria formar-se a ponent. Demà la temperatura continuarà a dalt de tot, amb moltes temperatures màximes entre els 35 i 40ºC, Dimarts ens creua un front fred que no és massa actiu però podria portar-nos temps més insegur amb núvols i algun ruixat, i sobretot farà enretirar la bossa d'aire calent cap a l'est amb inici de baixada de temperatura. Ja de cara a dimecres, i ben bé fins divendres, les temperatures serien clarament més baixes que les dels darrers dies.

Les màximes d'avui han pujat clarament i han estat molt altes, amb valors a la zona entre els 34 i 38ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 16 i 20ºC. La humitat ha estat baixa,la visibilitat bona i el vent en règim de marinades, que ha estat moderada a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  36,8ºC
T. Mínima:   17,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   36,5ºC
T. Mínima:    18,8ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   37,6ºC
T. Mínima:    16,2ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    34,1ºC
T. Mínima:     18,1ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     36,7ºC
T. Mínima:      16,5ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      36,7ºC
T. Mínima:       18,5ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      37,9ºC
T. Mínima:       15,8ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    35,7ºC
T. Mínima:     20,0ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada