divendres, 22 de juliol del 2016

Dades 22 de juliol de 2016

El dia ha començat amb alguns núvols, i al llarg del matí a poc a poc han anat creixent nuvolades. A partir de migdia ràpidament s'ha anat tapant i s'han format diverses tempestes que han afectat a molts punts, a vegades amb intensitat elevada, però com sempre en aquests casos amb moltíssima irregularitat. Estem ja sota la influència de l'embossament d'aire fred que viatja de nord-oest a sud-est i en les properes hores la inestabilitat es mantindrà elevada i hi ha risc de noves tempestes, localment intenses i amb calamarsa i fortes ventades. Durant la nit les precipitacions aniran cap al litoral i a l'interior deixarà de ploure, amb temperatures més baixes i vent que girarà a mestral. Demà tindrem núvols a primera hora i més domini del sol al llarg del dia, encara amb algun ruixat residual a la tarda, i amb temperatures més baixes que avui. De cara a diumenge el temps ja seria del tot estable i la temperatura començaria a pujar lentament.

Les màximes d'avui han anat entre els 28 i 32ºC, i les mínimes, que en molts casos s'estan donant a hores d'ara, entre els 17 i 20ºC, amb vent de direcció variable, mala visibilitat i baixa humitat al matí, i bona visibilitat i humitat moderada a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): (dades de pluja provisionals)

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  30,5ºC
T. Mínima:   17,4ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   31,8ºC
T. Mínima:    18,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   31,2ºC
T. Mínima:    17,1ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    27,8ºC
T. Mínima:     17,9ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     32,1ºC
T. Mínima:      16,9ºC
Precipitació:    3,3 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      30,7ºC
T. Mínima:       19,8ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      31,4ºC
T. Mínima:       17,2ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    29,7ºC
T. Mínima:     17,3ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: calitja, trons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada