dimarts, 9 de desembre del 2014

Dades 9 de desembre de 2014

El dia d'avui s'ha caracteritzat pel temporal de vent que ha afectat bona part del país, i que ha estat més intens a la serralada pirinenca, en aquest cas acompanyat d'una nevada moderada a intensa, i les comarques del litoral i prelitoral centrals, on les ràfegues de vent màxim s'han situat entre els 100 i 120 km/hora i han provocat diversos danys. A la nostra zona la ventada ha estat forta, però ni de bon tros s'han assolit cops de vent tant espectaculars, i els danys han estat poc rellevants. Aquesta nit el vent acabarà d'afluixar i la temperatura baixarà en picat, les glaçades seran generals a l'interior amb valors aproximats d'entre -1 i -4ºC. Demà tindrem un dia assolellat tot i algunes bandes de núvols prims, i l'ambient seguirà fred, mentre que divendres les temperatures pujaran una mica, amb sol i alguna boira matinal poc important. Dissabte i diumenge ens arriba una pertorbació que, a diferència d'ahir, avui no sembla que s'hagi de mostrar massa activa a casa nostra. 

Les temperatures màximes s'han mogut entre els 5 i 11ºC, i mínimes entre els 1 i 5ºC, amb molt bona visibilitat, vent intens de direcció nord i baixa humitat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     7,5ºC
T. Mínima:      2,1ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:     6,5ºC
T. Mínima:      0,7ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     7,0ºC
T. Mínima:      1,9ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      4,7ºC
T. Mínima:       0,9ºC
Precipitació:    0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    10,6ºC
T. Mínima:      5,3ºC
Precipitació:  0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     8,0ºC
T. Mínima:      1,5ºC
Precipitació:  0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:    6,8ºC
T. Mínima:     0,9ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: vent intens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada