dilluns, 22 de desembre del 2014

Dades 22 de desembre de 2014

La setmana ha començat amb un temps molt similar al dels darrers dies, amb un potent anticicló que ens agafa de ple i que provoca el típic temps de sol i boires d'aquestes dates. A diferència de dies enrere, la boira no ha estat tant extensa, i en alguns punts ha lluït el sol, mentre que en d'altres ha continuat espessa, fins i tot puntualment gebradora. La propera nit i demà la boira serà més espessa de nou, i tornarà a estendre's per les planes, amb gebre a zones altes i ambient notablement fred. No es preveu canvis fins el dia 27, en que sembla que podria arribar un front des del nord, amb algunes nevades al Pirineu, vent que faria marxar temporalment les boires i baixar la temperatura a tot el país.

Les temperatures màximes han estat suaus als llocs amb sol i fredes als llocs amb boira, amb valors entre els 5 i 16ºC de màximes, i més fredes les mínimes, amb valors d'entre 2 i -3ºC. La humitat ha estat elevada, la visibilitat dolenta als llocs amb boira i bona a la resta, i el vent ha bufat fluix de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     5,3ºC
T. Mínima:     -3,2ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:    11,2ºC
T. Mínima:      2,5ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      13,6ºC
T. Mínima:       -0,6ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      8,9ºC
T. Mínima:      -1,9ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      16,4ºC
T. Mínima:       -2,3ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     6,0ºC
T. Mínima:     -0,1ºC
Precipitació:  0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:    5,6ºC
T. Mínima:    -2,1ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: boira,gebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada