dijous, 25 de desembre del 2014

Dades 25 de desembre de 2014

El dia de Nadal s'ha caracteritzat per la boira, que ha tornat a ser extensa arreu de l'interior i de nou gebradora, en especial a les zones elevades on el gruix de gel dipositat en arbres i tota mena d'objectes sortints comença a ser important. La situació general segueix dominada per un potent anticicló que estabilitza totalment el temps i provoca aquests fenòmens de boires i inversions tèrmiques, però a poc a poc la cosa comença a canviar i demà arriba un primer front des del nord amb augment dels núvols i algunes febles nevades a la serralada pirinenca. Demà el vent de mestral s'intensificarài això podria portar a que moltes de les boires s'aixequin i es desfacin, amb ambient un dia més, molt fred. Diumenge arriba un altre front des del nord, amb molts núvols, nevades més importants al Pirineu i vent que de nou s'intensificarà, temperatures avall. I la setmana vinent hi haurà una forta entrada d'aire fred d'origen àrtic que afectarà tot el centre i est del continent, i que a la nostra zona ens arribarà d'una manera més indirecta, amb temperatures molt fredes i temps de moment estable.

Les temperatures màximes d'avui, a l'igual que va passar ahir, molt variades en funció de la presència o no de boira. A les zones on ha estat present, s'han donat valors negatius tot el dia, mentre que a les zones on ha fet sol, la temperatura s'ha mogut entre els 5 i 10ºC. El vent ha bufat fluix de mestral, la humitat ha estat elevada i la visibilitat molt dolenta a les zones de boira.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:    -1,0ºC
T. Mínima:     -3,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:     5,2ºC
T. Mínima:     -7,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      11,5ºC
T. Mínima:        -3,8ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      -1,1ºC
T. Mínima:       -4,1ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:       7,2ºC
T. Mínima:       -4,8ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    -0,7ºC
T. Mínima:     -2,3ºC
Precipitació:  0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:   -0,4ºC
T. Mínima:    -3,8ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: boira, gebrada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada