divendres, 26 de desembre del 2014

Dades 26 de desembre de 2014

El dia d'avui ha començat igual que ahir, amb molta boira gebradora a totes les planes, que deixaven gruixos importants de gel, d'entre 5 i 10 cm, fet que ha provocat algunes trencadisses de branques o, fins i tot, la caiguda d'alguns arbres sencers, per sort en poca quantitat. A migdia la boira s'ha trencat de forma parcial, amb ullades de sol, fet que ha permès que la temperatura pugi uns pocs graus, suficients per desfer el gel. A la tarda la boira s'ha tornat a tancar, però la temperatura ja no és tant freda. 
De cara a demà al matí encara hi haurà algunes boires, però l'entrada d'un front des del nord portarà un increment ràpid de la força del vent que les desfarà per complet, alhora que augmenten els núvols de nord a sud i començarà a nevar al Pirineu amb ganes, sobretot vespre i nit-matinada. Diumenge el front anirà marxant, encara amb neu abundant a la cara nord pirinenca a primera hora i vent fort de mestral i tramuntana a la resta. Llavors s'iniciarà una glopada d'aire fred que farà davallar les temperatures de forma clara els darrers dies de l'any, amb ambient de cru hivern i glaçades fortes. Aquesta situació de fred, tot i que sense nevades, podria durar uns quants dies.

Les temperatures màximes han pujat de manera moderada, amb valors d'entre 1 i 4ºC als llocs amb boira, i entre 6 i 10ºC als llocs amb sol. Les mínimes s'han mogut entre els 0 i -4ºC, amb vent fluix de mestral, humitat elevada i mala visibilitat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     1,6ºC
T. Mínima:     -2,4ºC
Precipitació:  0,5 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:     3,4ºC
T. Mínima:     -3,4ºC
Precipitació:  0,1 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:       5,9ºC
T. Mínima:       -4,1ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      4,3ºC
T. Mínima:      -1,7ºC
Precipitació:   0,1 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:       9,6ºC
T. Mínima:        0,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     3,4ºC
T. Mínima:     -0,9ºC
Precipitació:  0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:    2,3ºC
T. Mínima:    -2,6ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: boira, gebrada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada