dimarts, 23 de desembre del 2014

Dades 23 de desembre de 2014

Avui hem tornat a tenir un dia anticiclònic, i que s'ha comportat de manera diferent segons la zona: boires persistents, puntualment gebradores i amb ambient molt fred a ponent i zones més enclotades, i com més a l'est i a zones més elevades, sol amb núvols prims i temperatura molt més suau de dia, amb bona visibilitat. De moment tot continua igual, i demà al matí les boires seran més extenses i gebradores, amb ambient de nou en general força fred i glaçades quasi generals. De cara al dia de Nadal es començarà a moure l'atmosfera, amb vent de nord i nord-oest no massa fort que començarà a desfer les boires i a fer baixar lleugerament la temperatura a muntanya, trencant la inversió tèrmica. Divendres seguiria baixant a poc a poc la temperatura, amb vent moderat i algunes boires ja més residuals, i sembla que entre dissabte i diumenge arribaria un front des del nord amb nevades al Pirineu, vent fort i ambient més fred.
 
Les temperatures avui han estat molt irregulars en funció de la presència o no de boira, i s'han situat entre els 4 a 7 graus a l'oest, i els 10-15 graus a l'est pel que fa a les màximes, i entre els 3 i -5ºC les mínimes, amb acusada inversió tèrmica. La visibilitat ha estat bona fora dels llocs amb boira, humitat moderada i vent fluix variable. 

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     8,1ºC
T. Mínima:     -4,9ºC
Precipitació:  0,1 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:    12,4ºC
T. Mínima:      1,8ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      15,4ºC
T. Mínima:        0,2ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     12,3ºC
T. Mínima:        3,3ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      15,9ºC
T. Mínima:       -3,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     4,7ºC
T. Mínima:     -3,7ºC
Precipitació:  0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:    8,3ºC
T. Mínima:    -3,2ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats:gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada