dimecres, 24 de desembre del 2014

Dades 24 de desembre de 2014

El dia d'avui s'ha caracteritzat pel domini de la boira gebradora a bona part de l'interior, tal i com es preveia més extensa que no pas la d'ahir i que ha implicat gebrades moderades i un ambient gèlid a les zones emboirades, i també notablement fred a les zones amb sol, on s'escolava l'aire procedent de l'interior. La propera nit continuarà la boira extensa i intensa, amb temperatures no cal dir que gèlides, amb glaçades generals i importants, i valors que baixaran dels -5ºC a molts llocs. Demà la situació canvia una mica, i ens arriba la cua d'un front des del nord que no és que sigui massa actiu, però que començarà a trencar les boires i a fer augmentar la força del vent, amb fred notable. El dia de Sant Esteve farà més vent, les boires aniran desapareixent i continuarà el fred, mentre que entre dissabte i diumenge arriba un nou front més actiu, amb nevades més intenses al Pirineu, vent intens a la resta i fred marcat. 
 
Les temperatures d'avui han baixat arreu, amb valors negatius tot el dia als llocs amb boira, i valors entre 5 i 10ºC a la resta, mentre que les mínimes s'han mogut entre els -3 i -6ºC. La humitat ha estat molt elevada, la visibilitat molt dolenta i el vent, fluix de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:    -1,3ºC
T. Mínima:     -4,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:     2,9ºC
T. Mínima:     -6,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      10,3ºC
T. Mínima:        -3,3ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:       4,2ºC
T. Mínima:       -5,2ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:       5,9ºC
T. Mínima:       -4,0ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    -0,6ºC
T. Mínima:     -2,6ºC
Precipitació:  0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:   -1,2ºC
T. Mínima:    -4,1ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: boira, gebrada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada