dissabte, 27 de desembre del 2014

Dades 27 de desembre de 2014

Avui hem un dia que ha començat com els anteriors, amb boires espesses a primera hora i que s'han aguantat fins a primera hora de la tarda arreu. A partir de llavors ha començat a entrar un front fred des del nord que ha provocat la desaparició quasi total de les boires, un augment de la força del vent i nevades al Pirineu, que a hores d'ara s'estan intensificant i generalitzant a tota la serralada. Aquesta propera nit tindrem núvols i clarianes, vent moderat a fort de mestral i neu al Pirineu on caurà  amb ganes. Demà tindrem un dia ventós i més fred que no pas avui, amb intervals de núvols, humitat baixa i molt bona visibilitat.  A partir de dilluns, i per uns quants dies, tindrem una entrada d'aire fred força contundent, amb temperatures de rigorós hivern i vent moderat, amb glaçades importants. No sembla,però, que l'entrada freda ens hagi de portar precipitacions, ja que la massa d'aire és d'origen continental i, per tant, molt seca.

Les temperatures d'avui s'han mogut entre els 1 i 10ºC les màximes, i entre els 2 i -2 les mínimes, amb vent girant a ponent moderat, humitat elevada i mala visibilitat, sobretot fins a primera hora de la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     3,8ºC
T. Mínima:      0,1ºC
Precipitació:  0,3 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:     1,2ºC
T. Mínima:     -2,0ºC
Precipitació:  0,1 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:       5,7ºC
T. Mínima:       -2,4ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      5,5ºC
T. Mínima:       1,1ºC
Precipitació:   0,1 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      10,2ºC
T. Mínima:        0,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     7,2ºC
T. Mínima:      1,6ºC
Precipitació:  0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:    4,4ºC
T. Mínima:     0,3ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: boira,rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada