diumenge, 28 d’abril del 2013

Dades 28 d'abril de 2013

Avui hem tornat a tenir un dia ben inestable, amb un embossament d'aire fred actiu al sud que ha provocat cels tapats i pluges generals i moderades al matí, i més espaiades a la tarda. Degut a que hem tingut molt aire fred en alçada, les precipitacions han estat de neu a cotes molt baixes, que s'han arribat a situar als 400 m al sud, i cap als 700 o 800 al centre i nord del país. En conjunt han estat fets anecdòtics, tret de les zones d'alta muntanya on les nevades sí que han estat força quantioses. De cara a aquesta nit i demà es reforça la pertorbació, amb pluges que tendeixen a generalitzar-se de nou i a ser força importants durant bona part del dia de demà, amb vents de llevant. De cara a dimarts la inestabilitat serà menor, tot i que encara pot ploure, i bona part de la setmans vinent tindrem ruixats de tarda, ja més irregulars i amb força estones de sol. Les temperatures a partir de demà seran més altes, però no passaran de suaus.

Les temperatures han estat força més baixes del normal, amb valors compresos entre els 5 i 9ºC pel que fa a les màximes, i entre els 0 i 5ºC pel que fa a les mínimes. Vent fluix amb alguns cops moderats de l'est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja provisionals)

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 6,5ºC
T. Mínima: 2,3ºC
Precipitació: 15,9 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 6,3ºC
T. Mínima: 1,9ºC
Precipitació: 11,4 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 7,1ºC
T. Mínima: 2,7ºC
Precipitació: 11,5 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 4,9ºC
T. Mínima: -0,1ºC
Precipitació: 13,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 8,5ºC
T. Mínima: 4,5ºC
Precipitació: 11,4 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 6,9ºC
T. Mínima: 2,1ºC
Precipitació: 16,6 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 9,8ºC
T. Mínima: 5,3ºC
Precipitació: 14,9 mm
Fenomens observats: pluja, boira, boirina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada