dimecres, 24 d’abril del 2013

Dades 24 d'abril de 2013

Avui hem tingut un dia de nou molt estable i amb domini força general del sol, per bé que com dies enrere, hi ha hagut alguns núvols baixos a la meitat est del país però que no han estat gaire abundants ni han portat cap mena de conseqüència. De moment seguim amb la situació anticiclònica, però de cara a demà s'acosta una pertorbació per l'est que ja taparà els cels a la matinada i tot el dia de demà, amb algunes pluges febles sobretot prop del litoral i cap al sud, i que a la tarda no es descarta que puguin arribar a l'interior. De cara a divendres el temps seguiria insegur i, sobretot de cara a la tarda i dissabte, la inestabilitat augmenta de forma notable, amb l'arribada d'un embossament d'aire fred des del nord que reforçarà la pertorbació mediterrània, amb precitacions més quantioses a nombrosos indrets. Sembla que la inestabilitat està garantida per uns quants dies, almenys fins entrada la setmana vinent, i amb temperatures que baixaran de forma clara.

Pel que fa a les temperatures d'avui, les màximes s'han mogut entre els 17 i 21ºC, mentre que les mínimes han oscil·lat entre els 2 i 6ºC, amb una notable inversió tèrmica a la matinada. El vent ha bufat fluix amb cops moderats de l'est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 18,7ºC
T. Mínima: 4,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 19,3ºC
T. Mínima: 5,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 18,9ºC
T. Mínima: 3,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 17,6ºC
T. Mínima: 6,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 21,2ºC
T. Mínima: 2,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 20,1ºC
T. Mínima: 5,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 18,1ºC
T. Mínima: 3,1ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada