dimecres, 17 d’abril del 2013

Dades 17 d'abril de 2013

Avui hem tingut de nou temps ben estable i amb sol o amb alguns núvols prims que han anat desfilant sense cap conseqüència, i és que l'anticicló tant potent que afecta tot el sud europeu segueix ben estancat i ferm. Aquesta nit seguirà amb pocs núvols, a l'igual que demà, en una nova jornada de domini de l'estabilitat i amb temperatures que començaran a baixar tot i que seguiran ben elevades, i serà demà a la nit o matinada de divendres que es taparà el cel i cauran els primers ruixats. Divendres ens creua un front moderadament actiu, amb ruixats i algunes tempestes sobretot cap al nord del país, i el més importat de tot plegat serà la refrescada contundent del termòmetre a partir de la tarda i vespre del divendres, amb temperatures que podrien baixar ben bé 10 graus. El cap de setmana serà variable pel que fa a dissabte, amb algunes tronades de tarda i temperatura força fresca, mentre que diumenge la temperatura es recupera una mica i el temps serà més estable.

Pel que fa a les temperatures d'avui, han estat força altes, clarament superiors al que és habitual en aquesta època de l'any. Les màximes s'han mogut entre els 23 i 27ºC, mentre que les mínimes han oscil·lat entre els 6 i 13ºC, amb una molt marcada inversió tèrmica a primera hora del matí. El vent ha bufat fluix i de direcció variable al matí, mentre que a la tarda ha bufat de marinada moderada.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 24,3ºC
T. Mínima: 10,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 25,9ºC
T. Mínima: 12,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 25,7ºC
T. Mínima: 9,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 23,4ºC
T. Mínima: 12,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 26,3ºC
T. Mínima: 6,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 26,6ºC
T. Mínima: 13,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 23,0ºC
T. Mínima: 11,8ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats:--

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada