dimarts, 19 de març del 2013

Dades 19 de març de 2013

La jornada d'avui ha començat amb cel poc núvol arreu del país, i així hem continuat fins a migdia. A partir de la tarda han començat a augmentar els núvols des del sud degut a l'acostament d'una pertorbació poc activa, i que aquesta nit ens portarà cels tapats i pluges febles. De cara a demà al matí s'allunyarà molt ràpidament, amb entrada de vent del nord i d'una petita massa d'aire fresc que farà baixar lleugerament les temperatures, mentre que entre dijous i divendres el temps serà estable, assolellat i amb temperatures clarament en alça. Com a avanç pel cap de setmana, sembla que una pertorbació ens podria afectar, tot i que a hores d'ara no sembla massa activa. Vist a dia d'avui, podria ser un cap de setmana amb intervals de núvols, ruixats irregulars i baixada de temperatures de cara a diumenge. A més llarg termini, i amb molta precaució ja que falten molts dies, els models indiquen per setmana santa un temps força estable i amb temperatures suaus.

Les temperatures d'avui han pujat una mica respecte a les d'ahir pel que fa a les màximes, amb valors compresos entre els 11 i 16ºC, mentre que les mínimes han baixat una mica i s'han situat entre els 3 i -2ºC, amb una marcada inversió tèrmica. El vent ha estat encalmat al matí, mentre que de cara a la tarda ha girat a sud-est fluix.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 13,2ºC
T. Mínima: 0,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 12,7ºC
T. Mínima: -0,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 13,6ºC
T. Mínima: -1,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 11,7ºC
T. Mínima: 2,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 16,1ºC
T. Mínima: -1,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 15,1ºC
T. Mínima: 1,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 9,8ºC
T. Mínima: 3,9ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada