dissabte, 18 d’abril del 2015

Dades 18 d'abril de 2015

Avui hem tingut un dia dominat pel temps força tranquil fins a mitja tarda, tot i que amb molts núvols alts i mitjos que ja eren presents a primera hora del matí. A partir de primera hora de la tarda, i degut a la proximitat d'un embossament d'aire fred cap al nord-oest de la península, s'han començat a formar tempestes cap al Pirineu i, sobretot, cap a l'Aragó. La inestabilitat tendeix a augmentar a partir del vespre i nit, i es produiran tempestes freqüents al Pirineu i ponent, que aniran avançant de sud-oest a nord-est, i amb una aclarida ràpida a la matinada amb el gir del vent a mestral. Demà tindrem sol i bona visibilitat al matí, i a la tarda tornaran a créixer nuvolades al nord i nord-est del país, amb nous ruixats i tempestes, no sembla que hagin de ser massa importants. De cara a la setmana vinent, sembla que tindríem temps tranquil els primers dies i amb temperatures més altes, i el temps per la segona part de la setmana encara és una incògnita.
 
Les temperatures màximes del dia s'han situat entre els 19 i 23ºC , i les mínimes entre els 5 i 9ºC, i de nou amb una certa inversió tèrmica a la matinada. La humitat ha estat moderada, la visibilitat ha estat regular, i el vent ha bufat fluix de sud-est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   20,3ºC
T. Mínima:     7,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  21,1ºC
T. Mínima:    8,0ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     20,2ºC
T. Mínima:       6,8ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     19,0ºC
T. Mínima:       7,7ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     23,2ºC
T. Mínima:       5,0ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     21,9ºC
T. Mínima:       8,9ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 
 
T. Màxima:     22,8ºC
T. Mínima:       6,3ºC
Precipitació:   0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 20,4ºC
T. Màxima:  9,4ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats:rosada, boirina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada