dijous, 16 d’abril del 2015

Dades 16 d'abril de 2015

La jornada ha començat amb cels ennuvolats i precipitacions febles que avançaven de sud a nord, sovint acompanyades de fang. A primera hora del matí les precipitacions s'han aturat i han començat a obrir-se clarianes, que han durat fins a migdia. A primera hora de la tarda s'han format tempestes a ponent que han anat avançant cap a l'est i el nord, amb xàfecs moderats o una mica forts i amb calamarsa en nombrosos casos, i tot i que els ruixats han estat puntualment intensos, han estat de curta durada i molt irregulars pel que fa a la distribució, allunyant-se de la nostra zona cap al nord. Demà tindrem un dia més estable, amb algunes boires matinals i intervals de núvols durant el dia, no es descarta algun ruixat de tarda i les temperatures seran més elevades que avui. Dissabte i diumenge tindrem temps insegur al Pirineu amb ruixats, que esporàdicament podrien caure en d'altres zones tot i que amb molta menys possibilitat. Les temperatures seran molt suaus.

Les temperatures màximes d'avui s'han mogut entre els 18 i 22ºC pel que fa a les màximes, i entre els 6 i 10ºC les mínimes. La visibilitat ha estat bona, la humitat moderada i el vent ha bufat fluix i de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   19,0ºC
T. Mínima:     8,3ºC
Precipitació: 10,7 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  19,5ºC
T. Mínima:    8,3ºC
Precipitació:11,9 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      18,0ºC
T. Mínima:       6,2ºC
Precipitació:   29,7 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     18,7ºC
T. Mínima:       8,6ºC
Precipitació:   2,1 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     21,9ºC
T. Mínima:       9,9ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     21,1ºC
T. Mínima:       9,7ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 
 
T. Màxima:     20,9ºC
T. Mínima:       9,1ºC
Precipitació:   2,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 19,3ºC
T. Màxima:  9,4ºC
Precipitació: 10,1 mm
Fenòmens observats: tempesta, pluja, calamarsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada