dissabte, 5 de desembre del 2015

Dades 5 de desembre de 2015

El dia ha començat amb cels tapats arreu i amb pluges febles al pas d'una petita pertorbació, en general inferiors a 1 mm i que s'han aturat ràpidament abans de mig matí. Un cop ha deixat de ploure el cel s'ha anat aclarint, quedant intervals de núvols i clarianes al matí, i amb cel ja pràcticament serè a la tarda. Al vespre però han començat a entrar núvols baixos des de llevant, degut tot plegat a l'entrada d'una massa d'aire humida. Aquesta nit sovintejaran els núvols baixos i fins i tot algunes boires, i demà tindrem força núvols a primera hora i més clarianes al llarg del dia. Les mínimes aquesta nit seran molt suaus i demà tindrem de nou temperatures altes, superiors a les pròpies per l'època. De cara a la setmana vinent sembla que predominarà el temps tranquil. amb boires i núvols baixos matinals, vents fluixos, temperatures suaus i ara per ara sense perspectives de canvis de temps importants.

Les temperatures màximes d'avui s'han mogut entre els 12 i 16ºC, mínimes entre els 1 i 7ºC, encara amb una certa inversió tèrmica de matinada. La visibilitat ha estat més aviat dolenta, la humitat elevada i el vent fluix de direcció sud-est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 14,7ºC
T. Mínima:   4,3ºC
Precipitació: 0,2 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  13,8ºC
T. Mínima:    5,2ºC
Precipitació: 1,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:    14,0ºC
T. Mínima:      3,5ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     12,5ºC
T. Mínima:       6,9ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     16,0ºC
T. Mínima:       2,7ºC
Precipitació:     0,1 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    14,6ºC
T. Mínima:      4,4ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    16,5ºC
T. Mínima:      1,4ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:     14,1ºC
T. Mínima:      6,2ºC
Precipitació:   0,5 mm
Fenomens observats: rosada, pluja, boirina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada