diumenge, 13 de desembre del 2015

Dades 13 de desembre de 2015

La jornada d'avui s'ha caracteritzat per la continuació del temps anticiclònic, que s'ha manifestat amb domini del sol a muntanya i a l'est del país, mentre que a l'interior les boires han estat més freqüents que en dies enrere, molts cops persistents i puntualment gebradores. Ara per ara no hi ha canvis, i la propera nit les boires agafaran més empenta, de nou tornaran a ser gebradores en llocs elevats de l'altiplà central, i amb glaçades arreu de l'interior. Demà tornarem a tenir boires freqüents amb temperatures molt baixes, mentre que a la resta de zones predominarà el sol amb núvols prims i la temperatura de dia serà relativament suau. Dimarts ens passa un front atlàntic poc actiu, amb més núvols però no s'espera que plogui, tot i que podria fer aixecar algunes de les boires. En dies posteriors s'imposarà el temps estable i de nou el sol i les boires, i amb temperatures més altes als llocs on domini el sol. De moment continuem sense perspectives de canvis de temps importants.

Les màximes del dia han estat més baixes, en particular als llocs afectats per la boira, i s'han mogut entre els 2 i 13ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 1 i -3ºC. La humitat ha estat elevada, la visibilitat molt dolenta i el vent ha bufat fluix de direcció nord-oest.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  2,3ºC
T. Mínima:  -3,1ºC
Precipitació: 0,1 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   9,5ºC
T. Mínima:   -1,2ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:    10,6ºC
T. Mínima:     -2,1ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      5,3ºC
T. Mínima:      -0,5ºC
Precipitació:    0,2 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     13,2ºC
T. Mínima:       0,9ºC
Precipitació:     0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     3,3ºC
T. Mínima:      1,2ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Torà (Segarra) 

Sense dades

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:     4,3ºC
T. Mínima:     -1,8ºC
Precipitació:   0,0 mm
Fenomens observats: boira, gebre a la matinada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada