divendres, 25 de desembre del 2015

Dades 25 de desembre de 2015

El dia de Nadal ha estat ben tranquil i estable des d'un punt de vista meteorològic, amb nombroses boires i núvols baixos al matí a primera hora que s'han desfet molt ràpidament, i durant el dia hem tingut sol amb intervals de núvols prims degut al pas d'una molt feble pertorbació, i que no ens ha portat conseqüències. La situació no vol canviar per ara i seguirem sota la influència d'un gran anticicló que ocupa tot el sud i centre del continent, mentre les pertorbacions van desfilant pel nord. La propera nit es tornaran a formar boires i núvols baixos i un cop aquestes es vagin desfent quedarà un dia assolellat pràcticament arreu, tret de ponent on la boira pot persistir. En aquesta zona les temperatures es mantindran fredes, mentre que seguiran molt suaus a la resta. No es veuen canvis a curt ni mig termini, i tant sols el pas d'un front a principis de la propera setmana duria algun ruixat i una petita baixada de temperatures.

Les màximes d'avui han estat més altes en general que ahir, amb valors entre els 11 i 16ºC i mínimes més baixes, entre els 0 i 6ºC, amb inversió tèrmica molt accentuada. La humitat ha estat moderada, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix i de direcció ben variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  14,8ºC
T. Mínima:    1,9ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima: 14,8ºC
T. Mínima:    2,3ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   15,8ºC
T. Mínima:     0.0ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     14,9ºC
T. Mínima:       5,8ºC
Precipitació:    0,2 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     16,2ºC
T. Mínima:      -0,5ºC
Precipitació:     0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      11,1ºC
T. Mínima:        1,1ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     11,9ºC
T. Mínima:       1,3ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    13,8ºC
T. Mínima:       4,1ºC
Precipitació:    0,0 mm
Fenomens observats: boira a la nit, rosada de matinada, parheli al matí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada