diumenge, 30 de setembre del 2012

Fotografies de la setmana (24 a 30 de setembre de 2012)

En aquest nou espai s'intentarà penjar una foto de cada dia de la setmana que més o menys sigui representativa del temps que va fer aquell dia, o bé presenti algun tret curiós.

Dia 24 de setembre: dia ventós i amb molt bona visibilitat. Fotografia realitzada als plans situats al sud del municipi de Castellfollit de Riubregós, on s'aprecia la bona visibilitat i el cel net, amb la polseguera provocada per les màquines treballant degut a la sequedat del terreny.


Dia 25 de setembre: matí amb sol i tarda amb arribada de núvols prims per ponent per l'acostament d'un front fred. Fotografia feta des de Calaf.


Dia 26 de setembre: el pas del front fred al migdia i tarda provoca pluges que són força generals però molt febles tret del Pirineu. A la imatge, presa a Castellfollit de Riubregós, s'aprecia el moment del pas del front, amb cel ben tapat i pluja moderada, tot i que va ser de molt curta durada.





Dijous 27: un cop s'ha allunyat el front s'estabilitza temporalment el temps, i a partir de migdia comencen a augmentar els núvols des del sud degut a la formació de la gota freda. La imatge mostra el moment en que comencen a aparèixer els núvols des del sud.


Divendres 28: el cel es manté força ennuvolat i a estones cauen alguns ruixats, inconnexos i de poca significació. Tot plegat és el preludi de la situació de pluges intenses que s'estava preparant pel dia següent.





Dissabte 29: l'apropament de la gota freda que havia estat afectant el sud de la península i juntament amb un gir dels vents a llevant provoca pluges generals i importants a gairebé tot el país, des del matí fins al vespre, amb quantitats importants (56,3 mm a Calaf). A la imatge, presa a Calaf als volts de migdia, s'aprecia la intensitat de la pluja i l'estat ben moll del terreny després de tants mesos de sequera absoluta.


Diumenge 30: a la imatge, presa des del mateix lloc de l'anterior, s'aprecia com el cel avui s'ha aclarit, coincidint amb el gir del vent al nord, més sec, i a l'allunyament de la pertorbació. Han predominat els intervals de núvols després d'un matí molt emboirat a primera hora però ja sense precipitacions. Si us hi fixeu, a l'extrem superior de la imatge podreu veure una iridiscència, un fenomen òptic no massa corrent de veure.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada