divendres, 28 de setembre del 2012

Dades 28 de setembre de 2012

Avui hem tingut un dia força ennuvolat i amb algunes pluges febles sobretot als volts de migdia, tot i que també hi ha hagut clarianes esporàdiques al llarg del dia. La situació general ve dominada per una gota freda força activa situada al sud de la península on ha provocat pluges molt fortes, amb inundacions locals i problemes varis. Per demà aquesta bossa freda puja cap al nord i ens afectarà de ple a nosaltres, tot i que amb una mica menys d'intensitat. Per tant, les pluges aniran estenent-se a partir de la matinada arreu del país, i durant el dia de demà podrien ser moderades a puntualment fortes i generals. De cara a diumenge al matí podrien persistir alguns ruixats, tot i que molt més puntuals i esporàdics, aclarint més de cara a la tarda, i per la setmana vinent sembla que ens afectarà un anticicló, amb sol, boires matinals i temperatura suau de dia i fresca de nit.

Pel que fa a la temperatura d'avui, degut a la nuvolositat les màximes han baixat respecte a les d'ahir i s'han assolit valors entre els 16 i 21ºC, mentre que les mínimes han pujat i s'ha arribat als 11-14ºC, amb vent fluix al matí i moderat a la tarda de l'est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 18,6ºC
T. Mínima: 12,2ºC
Precipitació: 2,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 19,1ºC
T. Mínima: 11,9ºC
Precipitació: 0,5 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 18,8ºC
T. Mínima: 12,3ºC
Precipitació: 1,3 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 16,5ºC
T. Mínima: 11,9ºC
Precipitació: 1,6 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 20,4ºC
T. Mínima: 14,8ºC
Precipitació: 1,1 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 19,2ºC
T. Mínima: 14,0ºC
Precipitació: 1,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 21,4ºC
T. Mínima: 8,1ºC
Precipitació: inapreciable
Fenomens observats: pluja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada