divendres, 21 de setembre del 2012

Dades 21 de setembre de 2012

Avui hem tingut un temps molt semblant al d'ahir, amb força núvols baixos que han estat més espessos al matí i més trencats a la tarda, arribant a desaparéixer pràcticament del tot de cara al vespre i que no han donat precipitacions. Tot plegat es deu a que, malgrat que ens domina un anticicló i el temps és estable en línies generals, ens afecta una entrada d'aire humit des del mar que provoca aquests intervals de núvols i que apareixen sobretot a la meitat est del país. Per demà la situació serà semblant tot i que potser els núvols siguin més escassos, i de cara a diumenge ens afectarà un front a la tarda amb alguns ruixats a zones de muntanya, sempre amb temperatures una mica altes de dia i suaus de nit. La previsió per la setmana vinent continua ben incerta, ja que no queda clar si ens afectaran directament les pertorbacions que s'aproparan a la península. Caldrà esperar un parell de dies per poder concretar si la setmana vinent tindrem o no les esperades pluges.

Pel que fa a les temperatures enregistrades avui, en general les màximes han pujat una mica a l'est degut a la insolació de la tarda i s'han mantingut estables a la resta de zones, mentre que les mínimes han pujat molt lleugerament i s'han mogut entre els 13 i 15ºC, amb una lleugera inversió tèrmica. El vent ha bufat fluix del sud-est tot el dia.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 24,6ºC
T. Mínima: 13,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 24,5ºC
T. Mínima: 14,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 24,3ºC
T. Mínima: 15,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 23,5ºC
T. Mínima: 14,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 23,5ºC
T. Mínima: 14,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 25,8ºC
T. Mínima: 14,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 23,6ºC
T. Mínima: 14,0ºC
Precipitació: -
Fenomens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada