dijous, 27 de setembre del 2012

Dades 27 de setembre de 2012

La situació meteorològica d'avui s'ha caracteritzat pel domini dels núvols, sobretot a partir de mitja tarda i alguna pluja molt feble que ha arribat a caure al vespre de forma puntual. Tot plegat es deu a la formació d'un embossament d'aire fred al sud de la península que entre aquesta nit i demà a la nit provocarà pluges molt intenses en aquella zona, puntualment torrencials i que probablement provoquin alguns problemes. De cara a dissabte al matí la pertorbació es mourà cap al nord i ens afectarà de ple a nosaltres, amb pluges que el dissabte serien generals, i més abundants al centre i sud de país. Diumenge sembla que les pluges es retirarien, però podria quedar la pertorbació estancada aprop nostre, amb ruixats i temps insegur, i de cara a la setmana vinent l'anticicló ens afectarà, amb temps estable, suau de dia i fresca de nit, i boires matinals.

Les temperatures màximes han pujat respecte a les d'ahir degut a la major insolació, i s'han donat valors entre els 19 i 22ºC, mentre que les mínimes han baixat i s'han mogut entre els 4 i 8ºC, amb inversió tèrmica. El vent ha bufat fluix variable al matí, imposant-se el llevant a partir de la tarda.  

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 20,7ºC
T. Mínima: 5,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 19,8ºC
T. Mínima: 6,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 21,0ºC
T. Mínima: 4,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 19,4ºC
T. Mínima: 7,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 22,0ºC
T. Mínima: 5,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 20,9ºC
T. Mínima: 6,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 19,1ºC
T. Mínima: 12,9ºC
Precipitació: 0,2
Fenomens observats: pluja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada