dimarts, 5 de gener del 2016

Dades 5 de gener de 2016

El dia ha començat amb boires i núvols baixos restes del front que ens va afectar ahir i que ens va portar pluges generals però febles a la nostra zona, entre 1 i 5 mm com a molt. A partir de mig matí el vent de mestral ha anat agafant empenta i ha desfet totes aquestes boires, quedant un cel gairebé serè. A la tarda, degut a un embossament d'aire fred en alçada que ens creua entre aquest vespre i nit, s'han format nuvolades al nord del país que han deixat per una banda alguns ruixats de pluja i calamarsa, i per altra banda nevades al Pirineu, que han estat puntualment moderades. La propera nit serà freda, amb algunes gelades a l'interior i amb vent que bufarà amb cops moderats, i demà tindrem sol al matí i migdia, i de cara a la tarda i vespre es tornarà a tapar per ponent degut a l'arribada d'un nou front no massa actiu per ponent, que farà pujar de nou les temperatures i provocarà un gir dels vents a l'oest, moderats a forts. A més dies vista sembla que continuaria aquesta dinàmica de temps variable, amb altibaixos en les temperatures i amb poques precipitacions.

Les màximes d'avui s'han mogut entre els 6 i 12ºC, i les mínimes entre els 3 i 7ºC,amb baixa humitat, bona visibilitat i vent que ha bufat moderat de mestral, en especial a partir del migdia.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   7,8ºC
T. Mínima:    3,5ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   7,9ºC
T. Mínima:    3,2ºC
Precipitació: 0,1 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:    7,9ºC
T. Mínima:     4,1ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      6,4ºC
T. Mínima:       3,3ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     12,0ºC
T. Mínima:        7,4ºC
Precipitació:     0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:       8,5ºC
T. Mínima:        4,9ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      9,8ºC
T. Mínima:       5,6ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:      7,4ºC
T. Mínima:       3,9ºC
Precipitació:    0,0 mm
Fenomens observats: boira alta a la nit i matinada 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada