dissabte, 16 de gener del 2016

Dades 16 de gener de 2016

El dia ha estat serè arreu, tret de la serralada pirinenca on ha nevat sobretot a la cara nord i a la nit i matinada, retirant-se progressivament les precipitacions a partir de migdia i la tarda. Estem sota la influència indirecta d'una entrada d'aire fred que afecta sobretot al centre i est del continent, i demà ja aquesta entrada freda es tallarà, amb la qual cosa ja no entrarà més aire fred. Demà tindrem sol, amb alguns bancs de núvols baixos al nord de la depressió central al matí, i de cara al vespre augmentaran els núvols per l'arribada d'una feble pertorbació. La propera nit serà molt freda, amb glaçades generals i puntualment intenses, i demà de dia la màxima tornarà a quedar baixa, amb vent ja molt més fluix que no pas avui. Dilluns ens afectarà una feble pertorbació, i la resta de setmana tindrem domini de l'anticicló, amb temperatures fredes de nit però més altes de dia.

Les màximes d'avui s'han mogut entre els 4 i 10ºC, i les mínimes entre els -1 i -6ºC. El vent ha bufat moderat a fort de mestral, la humitat ha estat baixa i la visibilitat molt bona.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  6,4ºC
T. Mínima:  -2,5ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   5,6ºC
T. Mínima:   -0,8ºC
Precipitació: 0.0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:    7,1ºC
T. Mínima:    -1,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      4,0ºC
T. Mínima:      -4,2ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      9,5ºC
T. Mínima:      -2,2ºC
Precipitació:     0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:       6,6ºC
T. Mínima:       -3,0ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      7.9ºC
T. Mínima:      -6,3ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:      5,9ºC
T. Mínima:      -3,1ºC
Precipitació:    0,0 mm
Fenomens observats: gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada