dimecres, 9 de març del 2016

Dades 9 de març de 2016

El matí ha començat amb molts núvols degut a l'arribada del front fred, que a partir de mig matí ha deixat pluges a ponent que han arribat al centre del país als volts de migdia, amb neu cap als 700-800 m. En general han estat precipitacions febles i amb quantitats de 3 mm en el millor dels casos. A la tarda les precipitacions s'han aturat i s'han anat obrint clarianes de ponent a llevant. La propera nit serà de nou freda amb glaçades, i es podrien formar bancs de núvols baixos cap al nord de l'altiplà, que es desfarien com a molt tard a mig matí. Demà tindrem més sol que no pas avui i les temperatures pujaran, amb valors propers als 10ºC de dia. El vent bufarà de mestral però no serà gaire fort. El divendres i cap de setmana tindrem temps tranquil, amb temperatura força freda de nit i una mica més suau de dia, i de moment sense grans canvis de temps a la vista.

Les temperatures d'avui han estat notablement més fredes, amb valors de les màximes entre els 3 i 8ºC i mínimes entre els 0 i -4ºC. La humitat ha estat elevada, la visibilitat regular i el vent ha bufat fluix de mestral amb algun cop moderat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   4,1ºC
T. Mínima:   -1,4ºC
Precipitació: 1,8 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   5,6ºC
T. Mínima:   -3,5ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     11,8ºC
T. Mínima:      -1,2ºC
Precipitació:     0,0 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      3,2ºC
T. Mínima:      -0,8ºC
Precipitació:    1,1 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      7,5ºC
T. Mínima:      -4,3ºC
Precipitació:    0,4 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:       5,2ºC
T. Mínima:        0,1ºC
Precipitació:     1,9 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:       6,1ºC
T. Mínima:       -4,3ºC
Precipitació:     1,4 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:     3,8ºC
T. Mínima:     -1,0ºC
Precipitació:    1,9 mm
Fenomens observats: pluja, gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada