dissabte, 5 de març del 2016

Dades 5 de març de 2016

El dia ha començat amb bancs de núvols baixos a bona part de l'altiplà, producte de la humitat que han deixat les pluges de la nit passada, que en conjunt, tot i no ser massa abundants, sí que han estat més importants del que s'havia previst en un primer moment. A partir de mig matí la boira ja s'havia desfet completament, i ha quedat un dia clar o amb alguns núvols poc importants. A partir de primera hora de la tarda han crescut nuvolades al nord del país que han deixat ruixats de calamarsa i de neu en cotes altes, mentre que al centre i sud ha continuat el domini del sol. La propera nit serà força freda, amb glaçades a molts punts i demà tindrem sol amb alguns núvols, i vent de mestral que seguirà bufant, encara que no tant fort com avui. L'ambient demà serà fred. De cara a dilluns ens arriba una nova massa d'aire fred que portarà nevades al Pirineu i possibles ruixats a la resta, sembla que poca cosa tot plegat, i dimarts la temperatura encara serà més baixa. A partir de dimecres, l'anticicló ens anirà agafant de ple, amb temps estable, temperatures fredes de nit amb glaçades però cada dia més altes.

Les màximes d'avui han anat entre els 7 i 13ºC, i les mínimes entre els 0 i 3ºC, amb baixa humitat, molt bona visibilitat i vent moderat a fort de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   9,2ºC
T. Mínima:    1,3ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  10,2ºC
T. Mínima:   -0,5ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     10,4ºC
T. Mínima:       0,8ºC
Precipitació:    1,6 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      7,7ºC
T. Mínima:       0,2ºC
Precipitació:    0,3 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     12,7ºC
T. Mínima:       4,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      10,0ºC
T. Mínima:        1,7ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      11,2ºC
T. Mínima:        2,5ºC
Precipitació:     0,8 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:     9,3ºC
T. Mínima:      1,1ºC
Precipitació:    0,0 mm
Fenomens observats: rosada i boirina de matinada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada