dijous, 3 de març del 2016

Dades 3 de març de 2016

El dia s'ha caracteritzat pel domini del sol amb alguns núvols decoratius, sobretot al matí, i per cels més tapats al vessant nord del Pirineu amb algunes nevades. De moment tot continua igual però de cara a demà a la tarda o vespre ens arriba un front fred des del nord amb augment dels núvols i alguns ruixats febles al vespre o entrada la nit. Dissabte el front ja s'haurà retirat i entrarà de nou amb molta força el vent de mestral, acompanyat d'una clara baixada de temperatures, neu al Pirineu i ruixats de tarda al nord-est del país. Diumenge s'incrementa l'entrada d'aire fred a tots els nivells amb temperatures més baixes i augment de la inestabilitat al nord i est del país, que provocarà tempestes, calamarsades i ruixats en forma de neu a cotes força baixes. Dilluns es mantindria la inestabilitat a l'est del país, amb ambient fred i vent de mestral al sud i ponent.

Les màximes d'avui han anat entre els 10 i 15ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 4 i -1ºC. La humitat ha estat baixa, la visibilitat molt bona i el vent ha bufat moderat a fort de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  13,3ºC
T. Mínima:   -0,9ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  13.0ºC
T. Mínima:    0,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     14,1ºC
T. Mínima:       1,8ºC
Precipitació:    0,0 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     10,2ºC
T. Mínima:       0,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     15,3ºC
T. Mínima:       4,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      12,8ºC
T. Mínima:        2,2ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      14,4ºC
T. Mínima:       -1,5ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    14,3ºC
T. Mínima:      2,0ºC
Precipitació:    0,0 mm
Fenomens observats: gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada