divendres, 4 de març del 2016

Dades 4 de març de 2016

Avui hem tingut un dia de temps molt tranquil, amb bancs de boira alta a primera hora de dia que s'han desfet ràpidament, quedant un matí ben serè. A partir de primera hora de la tarda han anat apareixent bandes de núvols alts i mitjos des de ponent que anuncien l'arribada d'un front fred per aquesta nit. Aquest vespre s'acabarà de tapar del tot i a la nit podria ploure feblement, sembla que molt poca cosa ja que el front és poc actiu. De cara a demà el front ja haurà marxat, el cel serà clar i el vent de mestral bufarà amb força, provocant molt bona visibilitat. L'aire fred que arriba provocarà nevades al Pirineu i,ja de cara a la tarda, ruixats al nord-est del país, localment amb tempesta i calamarsa. Diumenge la situació seria semblant,amb més fred i menys vent, i sembla que dilluns a la nit arribaria una nova pertorbació que podria portar neu a cotes baixes,per bé que sembla que serien nevades de poca intensitat.  En dies posteriors, ja a mitjans i finals de la propera setmana, l'anticicló atlàntic ens agafaria de ple.

Les màximes s'han ubicat entre els 12 i 17ºC, i les mínimes entre els -2 i 3ºC, amb vent fluix de garbí, humitat moderada i bona visibilitat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  13,0ºC
T. Mínima:    2,2ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  11,8ºC
T. Mínima:   -2,1ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     13,7ºC
T. Mínima:      -0,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     11,8ºC
T. Mínima:       2,3ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     16,7ºC
T. Mínima:       1,2ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      14,0ºC
T. Mínima:        3,0ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      14,4ºC
T. Mínima:        2,2ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    13.1ºC
T. Mínima:      2,7ºC
Precipitació:    0,0 mm
Fenomens observats: rosada i boirina de matinada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada