divendres, 28 de juny del 2013

Dades 28 de juny de 2013

El dia ha començat força tapat, amb núvols baixos freqüents i amb alguna clariana. Durant el matí s'han anat desfent però han aparegut bandes de núvols prims que entraven des del nord i que anaven circulant pel cel sense cap més conseqüència, però han deixat un migdia i tarda força tapats, amb algunes clarianes i amb mala visibilitat en general. La situació ve dominada per un anticicló atlàntic potent que ens envia una massa d'aire fresc des del nord, i així continuarà la situació durant el cap de setmana amb temps estable però amb alguns núvols que no deixaran precipitacions. A partir de dilluns la situació canvia i començarà a entrar una massa d'aire molt càlida d'origen africà sobre la península, amb temperatura cada cop més alta i temps absolutament estable. Sembla que la calor pot ser intensa a partir de mitjans de la setmana vinent.
 
Les temperatures màximes del dia s'han situat entre els 24 i 28ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 11 i 14ºC, amb vent fluix de mestral tot el dia.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 24,8ºC
T. Mínima: 11,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 25,5ºC
T. Mínima: 11,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 26,2ºC
T. Mínima: 13,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 23,9ºC
T. Mínima: 11,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 28,3ºC
T. Mínima: 13,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 26,1ºC
T. Mínima: 13,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 25,6ºC
T. Mínima: 11,5ºC
Precipitació: 2,1 mm
Fenomens observats: rosada, boirina, tempesta, pluja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada