dimarts, 11 de juny del 2013

Dades 11 de juny de 2013

Avui hem tingut un dia amb característiques gairebé estiuenques, amb temperatures altes i temps tranquil, tot i que a primera hora hi ha hagut força núvols prims deguts al pas d'una cua de front molt poc activa i que s'ha allunyat ràpidament. A la tarda han crescut algunes nuvolades a zones de muntanya però no hi ha hagut precipitacions enlloc. La nit continuarà amb pocs núvols en general i temperatures menys fresques que en dies enrere, i de cara a demà continuarà l'ambient pràcticament estival, amb sol i temperatures una mica més altes que les d'avui. Aquesta situació continuarà pràcticament tot el que queda de setmana, amb sol i temperatures que a finals de setmana seran força altes, de ple estiu. És possible que de cara a la setmana vinent tinguem alguns canvis, però encara és molt aviat per veure com ens podran afectar. En la imatge del meteograma d'aquesta tarda es pot veure com les temperatures a 1500 metres d'alçada es mouran entre els 15 i 20ºC, la qual cosa implica calor d'estiu a les nostres contrades, i tant sols el diumenge es podrien assolir temperatures superiors als 20ºC en aquestes cotes, fet que implicaria calors ja força intenses. Com es veu en la imatge, a partir de dilluns la dispersió del model és molt gran, i tant pot ser que tinguem continuació de la calor, com refrescament i precipitacions. Caldrà esperar uns dies per veure com evoluciona tot plegat.



Les temperatures màximes s'han mogut entre els 25 i 30ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 9 i 12ºC, amb vent fluix de mestral a sud-oest, humitat moderada i visibilitat regular.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 25,4C
T. Mínima: 10,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 26,3ºC
T. Mínima: 10,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 27,3ºC
T. Mínima: 9,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 24,8ºC
T. Mínima: 11,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 30,2ºC
T. Mínima: 9,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 26,7ºC
T. Mínima: 11,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 23,3ºC
T. Mínima: 8,0ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada