dissabte, 18 de juny del 2016

Dades 18 de juny de 2016

La jornada ha començat amb cel ben tapat arreu i pluges febles provocades pel pas d'un front fred. A mig matí tot plegat s'ha allunyat i s'han obert moltes clarianes amb vent de mestral. A partir de migdia i sobretot a primera hora de la tarda l'embossament d'aire fred que teníem al damunt ha provocat el creixement de nuvolades que han deixat xàfecs i tempestes al nord i nord-est del país, localment intenses i amb calamarsa, i fins i tot neu que ha emblanquinat el Pirineu per damunt dels 2.100 metres. En canvi, al centre, sud i ponent el vent de mestral ha mantingut un cel clar i amb bona visibilitat. La propera nit tot això s'allunya i tindrem temperatures un dia més força fresques, amb vent de mestral al centre i sud. Demà tindrem un temps més estable amb domini del sol, vent moderat i temperatures una mica més altes que les d'avui. I la propera setmana començarà amb estabilitat i temperatures que dia a dia aniran pujant.

Les màximes d'avui han estat baixes arreu, amb valors entre els 17 i 24ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 9 i 13ºC. La humitat ha estat baixa, la visibilitat molt bona i el vent ha bufat fluix amb cops moderats sobretot al matí de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  19,6ºC
T. Mínima:    9,7ºC
Precipitació:  0,9 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   17,2ºC
T. Mínima:     8,8ºC
Precipitació: 13,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   20,1ºC
T. Mínima:     9,1ºC
Precipitació: 13,5 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    18,9ºC
T. Mínima:      8,6ºC
Precipitació:   0,1 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     24,1ºC
T. Mínima:      13,0ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      20,6ºC
T. Mínima:       10,3ºC
Precipitació:     0,7 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      21,8ºC
T. Mínima:       11,4ºC
Precipitació:     0,8 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja provisionals)

T. Màxima:    19,4ºC
T. Mínima:     9,9ºC
Precipitació:  0,5 mm
Fenomens observats: rosada, pluja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada