dimecres, 15 de juny del 2016

Dades 15 de juny de 2016

El dia ha començat amb un cel pràcticament serè, però ràpidament a partir de mig matí han crescut nuvolades, i ha estat a partir de migdia quan s'han format els primers ruixats a la serralada prelitoral que de cara a la tarda han arribat a punts de l'interior. Localment ha plogut amb ganes i fins i tot amb tempesta, per bé que les precipitacions han estat extremadament irregulars. De cara al vespre i nit podrien caure noves precipitacions, de nou localment amb certes ganes i amb tempesta, i a la matinada tot això s'allunya i el vent girarà a mestral. Demà tindrem un dia molt més serè que no pas avui, amb vent moderat de mestral, temperatures una mica més baixes i ruixats tant sols al nord del país. Divendres al matí el temps continuarà tranquil, mentre que a la tarda s'aproparà una embossament d'aire fred en alçada que farà augmentar de forma notable la inestabilitat per la nit de divendres a dissabte i dissabte, amb xàfecs i tronades freqüents i localment forts. La temperatura dissabte serà fresca. Diumenge el temps s'estabilitza amb més sol  i temperatures que pujaran una mica,

Les màximes d'avui han anat entre els 24 i 26ºC,mentre que les mínimes, que en molts casos s'han donat a la tarda, han estat entre els 10 i 14ºC, amb humitat moderada, bona visibilitat i vent fluix i de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  24,8ºC
T. Mínima:   11,3ºC
Precipitació:  6,3 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   24,5ºC
T. Mínima:    11,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   26,3ºC
T. Mínima:    10,6ºC
Precipitació:  1,2 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    23,7ºC
T. Mínima:     14,2ºC
Precipitació:   1,2 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     26,4ºC
T. Mínima:      13,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      25,8ºC
T. Mínima:       12,7ºC
Precipitació:    18,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      26,9ºC
T. Mínima:       11,3ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja provisionals)

T. Màxima:    24,8ºC
T. Mínima:     13,0ºC
Precipitació:  18,6 mm
Fenomens observats: rosada, pluja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada