divendres, 17 de juny del 2016

Dades 17 de juny de 2016

Avui hem tingut un dia semblant al d'ahir, amb un cel que era serè a primera hora del dia però amb progressiu creixement de nuvolades a partir de mig matí,i que s'han fet una mica més abundants a migdia i primera hora de la tarda però sempre amb predomini de les clarianes. De moment tenim una situació lleugerament inestable, però a partir del vespre aquesta inestabilitat anirà a més amb l'arribada d'un embossament d'aire fred en capes altes. El cel es taparà i a la matinada i demà al matí tindrem xàfecs i tempestes irregulars i puntualment forts i amb calamarsa. A migdia el cel s'aclarirà i entrarà el vent de mestral, mentre que a la tarda es formaran noves tempestes però aquest cop ja només al nord-est del país, mentre que el vent de mestral netejarà el cel al sud i centre. Demà les temperatures seran més baixes que no pas les d'avui. Diumenge la inestabilitat s'haurà allunyat i dominarà el sol, amb vent moderat i temperatures que, tot i que seran fresques de matinada, de dia pujaran. Ja de cara a la setmana vinent sembla que el temps seria estable i amb calor que s'aniria intensificant.

Les màximes d'avui han estat una mica més altes que no pas ahir, amb valors entre els 21 i 25ºC, i mínimes més baixes amb valors entre els 5 i 11ºC. La humitat ha estat baixa, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  22,5ºC
T. Mínima:    6,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   21,7ºC
T. Mínima:     5,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   22,1ºC
T. Mínima:     6,9ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    21,0ºC
T. Mínima:      7,9ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     25,2ºC
T. Mínima:      11,0ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      22,4ºC
T. Mínima:        9,0ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      24,2ºC
T. Mínima:        5,9ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja provisionals)

T. Màxima:    21,6ºC
T. Mínima:     7,9ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada