dijous, 16 de juny del 2016

Dades 16 de juny de 2016

Avui hem tingut un dia força més tranquil que el d'ahir ja que el front que ahir ens va afectar i ens va portar ruixats i tempestes que van donar registres entre els 20 i 30 mm ja s'ha allunyat. Al matí hi ha hagut núvols i clarianes, amb més núvols a primera hora, mentre que al migdia i a la tarda les clarianes s'han imposat tot i algunes nuvolades que han crescut amb molta menys energia que no pas ahir. La propera nit serà força serena, amb vent en disminució i mínimes que tornaran a ser fresques, mentre que de cara a demà aniran creixent núvols durant el matí i migdia, i de nou a la tarda es podrien produir xàfecs i algunes tronades, i que no es descarta que afectin a la nostra zona. Demà les temperatures pujaran lleugerament respecte a les d'avui, però tot i així no farà gens de calor. Demà a la nit augmenta clarament la inestabilitat per l'arribada de l'embossament d'aire fred en alçada, i les tempestes podran ser freqüents a ponent. Dissabte tindrem un dia molt inestable amb possibilitat de ruixats i tempestes que podrien ser forts i amb temperatures que baixaran en picat, fins i tot amb neu al Pirineu. En canvi, diumenge tindrem força més sol, temperatures més altes i vent de mestral.

Les temperatures han baixat, amb màximes entre els 19 i 24ºC i mínimes entre els 8 i 13ºC. La humitat ha estat baixa, la visibilitat molt bona i el vent ha bufat moderat de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  20,6ºC
T. Mínima:    9,3ºC
Precipitació:  0,2 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   21,0ºC
T. Mínima:     8,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   21,5ºC
T. Mínima:     8,8ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    19,2ºC
T. Mínima:      8,7ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     23,9ºC
T. Mínima:      12,9ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      20,9ºC
T. Mínima:       10,1ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      22,8ºC
T. Mínima:        8,7ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja provisionals)

T. Màxima:    20,0ºC
T. Mínima:     9,3ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada