dissabte, 16 d’abril del 2016

Dades 16 d'abril de 2016

El dissabte ha començat amb temps molt estable i tranquil i cel serè, tant sols amb alguns núvols prims molt poc importants. A partir de migdia han començat a entrar núvols per ponent que acompanyaven a un front fred que està afectant la part oest de la península ibèrica,i que ens anirà creuant de cara a la nit. En les properes hores ens creuarà el front amb cels més tapats i ruixats al Pirineu de Lleida i esporàdicament a ponent, molt més improbables a la resta o en tot cas,seria molt poca cosa. La temperatura durant la nit serà alta, mentre que demà el front ja haurà passat, el cel estarà mig ennuvolat i el vent girarà a mestral, entre fluix i moderat, amb temperatura màxima que baixarà una mica. Ja de cara a dilluns es tornarà a imposar l'estabilitat amb sol, alguns núvols prims i vent que gira a sud, amb una nova entrada d'aire càlid que arribaria al seu màxim a mitjans de setmana, amb temperatures força altes. Possiblement, a l'acabar la setmana el temps seria més inestable i la temperatura baixaria de manera clara.

Les temperatures d'avui han estat lleugerament més baixes que ahir,amb màximes entre els 19 i 25ºC i mínimes entre els 3 i 9ºC, i de nou amb forta inversió tèrmica de matinada. La humitat ha estat baixa, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix de mestral al matí, girant a sud-oest a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  20,8ºC
T. Mínima:    6,9ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   20,5ºC
T. Mínima:     6,8ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     21,3ºC
T. Mínima:       6,8ºC
Precipitació:    0,0 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     18,7ºC
T. Mínima:       9,5ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     25,0ºC
T. Mínima:       5,0ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     22,0ºC
T. Mínima:       8,2ºC
Precipitació:    0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      22,5ºC
T. Mínima:        3,6ºC
Precipitació:     0.0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    20,7ºC
T. Mínima:      8,7ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada