dissabte, 9 de maig del 2015

Dades 9 de maig de 2015

El dia s'ha caracteritzat pel domini del sol amb alguns núvols prims poc importants a mig matí i poca història més. Estem sota la influència d'un anticicló atlàntic que a poc a poc es va imposant i ens estabilitza el temps de forma plena. Demà tindrem un dia similar al d'avui però a diferència d'avui, hi haurà intervals de núvols prims que avançaran de sud-oest a nord-est sense més conseqüència, i les temperatures pujaran una mica. De cara a la setmana vinent el més important és l'onada de calor que ens afectarà entre dilluns i dijous, amb un màxim de temperatures previst pel dimecres amb valors que superaran els 30ºC de manera general, i amb valors als llocs més càlids de l'ordre dels 35ºC. A partir de dijous a la tarda i divendres la temperatura baixarà en picat i el proper cap de setmana tindrem ambient molt més fresc, però sense pluja a la vista. 

Les temperatures màximes s'han enfilat una mica més que ahir i s'han mogut entre els 24 i 29ºC,i mínimes entre els 8 i 11ºC.La humitat ha estat baixa, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix de mestral amb cops moderats al migdia i tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   25,3ºC
T. Mínima:     9,7ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  26,1ºC
T. Mínima:   10,0ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     25,9ºC
T. Mínima:      12,0ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     24,4ºC
T. Mínima:      10,8ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    29,3ºC
T. Mínima:      8,5ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    26,8ºC
T. Mínima:     10,8ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 
 
T. Màxima:      27,7ºC
T. Mínima:        7,8ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 25,7ºC
T. Màxima: 11,1ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats:rosada, parheli

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada