divendres, 8 de maig del 2015

Dades 8 de maig de 2015

Avui hem tingut una jornada dominada pel sol, i tant sols amb alguns núvols no massa importants a primera hora de la matinada, coincidint amb el pas d'una cua de front molt feble, i núvols decoratius a la tarda sense més conseqüències. La situació general està dominada per una falca anticiclònica que a poc a poc s'anirà imposant des de l'Atlàntic, provocant temps estable i amb temperatures cada cop més altes. Per tant, tant demà com diumenge tindrem dos dies que es caracteritzaran per l'estabilitat absoluta, amb domini del sol i tant sols núvols de creixement a la tarda a zones de muntanya que no ens portaran precipitacions, i la calor que dia a dia es farà més marcada. Entre dilluns i dimecres de la propera setmana es preveu temperatures molt altes, de ple estiu i superiors als 30ºC a la major part del país, i amb continuació de la sequera.

Les temperatures màximes s'han situat entre els 22 i 28ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 7 i 12ºC, amb una certa inversió tèrmica a la matinada. La humitat ha estat baixa, la visibilitat ha estat bona i el vent ha bufat moderat de mestral, sobretot a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   23,7ºC
T. Mínima:     9,3ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  24,9ºC
T. Mínima:   10,4ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     24,5ºC
T. Mínima:       7,8ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     22,4ºC
T. Mínima:      11,0ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    28,0ºC
T. Mínima:      7,0ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    25,1ºC
T. Mínima:     12,5ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 
 
T. Màxima:      26,1ºC
T. Mínima:        8,9ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 23,8ºC
T. Màxima: 11,3ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada