dimarts, 12 de maig del 2015

Dades 12 de maig de 2015

El dia ha estat completament dominat pel sol tot i algunes bandes de núvols prims que han anat circulant sobretot a primera hora del matí,molt poc importants en general. La situació general és la mateixa de dies enrere, amb un anticicló en superfície i una entrada d'aire càlid en alçada que entre demà i primeres hores de dijous arribarà al seu màxim. El cel estarà serè, però demà aniran apareixent núvols alts des del sud, i és possible que demà al vespre i nit es formin tempestes seques a ponent i al sud, per la qual cosa la temperatura seria molt alta la nit de dimecres a dijous. Dijous el vent gira a ponent i mestral, i la temperatura començarà a baixar a ponent i al Pirineu, mentre que podria ser molt alta al prelitoral. Divendres i el cap de setmana la temperatura ja serà més normal a tot arreu i el temps serà força estable en conjunt.

Les màximes del dia s'han situat entre els 27 i 32ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 6 i 13ºC, amb una forta inversió tèrmica a primera hora de la matinada. La humitat ha estat baixa, la visibilitat ha estat bona i el vent ha bufat fluix amb cops moderats de marinada a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   29,0ºC
T. Mínima:    10,4ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  31,6ºC
T. Mínima:   13,2ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     30,8ºC
T. Mínima:       7,8ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     27,2ºC
T. Mínima:      11,2ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    29,1ºC
T. Mínima:      5,9ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    30,4ºC
T. Mínima:     11,5ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 
 
T. Màxima:      32,3ºC
T. Mínima:        6,2ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 28,9ºC
T. Màxima: 12,6ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats:---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada