diumenge, 3 de maig del 2015

Dades 3 de maig de 2015

El dia ha estat molt similar al d'ahir, amb força núvols alts i mitjos, menys abundants al matí i més presents a la tarda com a conseqüència de l'arribada d'un front atlàntic molt poc actiu i que no ens portarà cap conseqüència. La propera nit serà ennuvolada i amb temperatures molt suaus, en molts casos superiors als 15ºC de mínima. Demà tindrem de nou núvols i clarianes i les temperatures seran tant o més altes que les d'avui. A partir de dimarts s'enretira cap a l'est la massa d'aire tant càlid que ens afecta, i les temperatures començaran a baixar de forma sensible. No s'espera que faci fresca, però la temperatura podria baixar de l'ordre de 8-10 graus respecte l'actual. En dies posteriors continuarà el temps estable i amb temperatura suau, i amb la perspectiva d'una nova i forta pujada de temperatures a l'acabar la propera setmana.

Les temperatures d'avui han estat més altes que no pas les d'ahir, i s'han mogut entre els 25 i 32ºC les màximes, i entre els 11 i 17ºC les mínimes amb marcada inversió tèrmica a primera hora. El vent ha estat fluix amb cops moderats de ponent, la humitat baixa i la visibilitat ha estat bona.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   26,9ºC
T. Mínima:    13,8ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  26,1ºC
T. Mínima:   14,4ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     28,2ºC
T. Mínima:      12,4ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     25,6ºC
T. Mínima:      17,5ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    32,2ºC
T. Mínima:     11,7ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    28,2ºC
T. Mínima:     15,0ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 
 
T. Màxima:      28,6ºC
T. Mínima:       11,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 26,7ºC
T. Màxima: 16,1ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada