dimecres, 13 de maig del 2015

Dades 13 de maig de 2015

El dia ha estat dominat per l'entrada d'aire càlid africana, que ha provocat un cel enterbolit per la calitja i amb alguns núvols prims poc importants, sobretot a la tarda i que han anat entrant pel sud-oest. La propera nit tindrem intervals de núvols i existeix la possibilitat de que es produeixin tempestes seques que podrien afectar-nos de forma indirecta, amb alguna gotellada i temperatures molt altes la propera nit. De cara a demà el vent començarà a girar a ponent i mestral, amb temperatures que començaran a baixar a ponent i a zones altes. Per contra, seran més altes que no pas avui al litoral i prelitoral, sobretot fins al vespre, mentre que de cara a la nit de dijous a divendres la temperatura ja baixarà arreu. Divendres i dissabte tindrem vent de mestral i temperatura molt més suau, i diumenge s'iniciaria un nou augment de temperatures, menys important que l'anterior i que tindria continuitat a principis de la propera setmana. De moment continua sense veure's cap possibilitat de pluges.

Les màximes del dia s'han enfilat fins entre els 31 a 35ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 8 i 14ºC, un dia més amb una forta inversió tèrmica a primera hora de la matinada. La humitat ha estat baixa, la visibilitat ha estat bona i el vent ha bufat fluix amb cops moderats de marinada a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  32,8ºC
T. Mínima:   11,4ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  33,7ºC
T. Mínima:   14,5ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     34,0ºC
T. Mínima:      10,8ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     32,4ºC
T. Mínima:      12,9ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    31,1ºC
T. Mínima:      8,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    34,8ºC
T. Mínima:     13,5ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 
 
T. Màxima:      35,2ºC
T. Mínima:        9,2ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 32,9ºC
T. Màxima: 14,3ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats:---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada