diumenge, 10 de maig del 2015

Dades 10 de maig de 2015

La jornada s'ha caracteritzat per un temps totalment estable i tant sols amb algunes bandes de núvols prims que ens han afectat sobretot al matí, amb més clarianes de cara a la tarda tot i alguns núvols no massa importants. A nivell general estem sota la influència d'un anticicló potent que es situa sobre la península, i per l'entrada d'una massa d'aire càlid d'origen africà que els propers dies es farà molt més intensa. Demà tindrem temps tranquil, amb sol, intervals de núvols prims i calor més marcada que no pas avui, amb molts valors tocant o superant lleugerament els 30ºC a la nostra zona. Dimarts i especialment dimecres i part de dijous l'onada de calor s'intensificarà més, i els valors de temperatura podrien superar els 35ºC, xifra insòlita per a un mes de maig. A partir de dijous a la tarda i divendres la temperatura baixaria de cop ben bé 10ºC, i continuaria en valors normals el proper cap de setmana. Ara per ara no es veu pluja per enlloc.

Les màximes del dia s'han situat amb valors d'entre els 27 i 30ºC, i les mínimes entre els 9 i 12ºC, amb baixa humitat, bona visibilitat i vent fluix de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   28,6ºC
T. Mínima:    10,8ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  28,6ºC
T. Mínima:   11,7ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     28,8ºC
T. Mínima:       9,8ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     26,9ºC
T. Mínima:      11,3ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    29,4ºC
T. Mínima:      9,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    30,0ºC
T. Mínima:     12,0ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 
 
T. Màxima:      28,0ºC
T. Mínima:       10,2ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 28,6ºC
T. Màxima: 12,3ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats:rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada